Διάθεση της Εκπαιδευτικής Διφθέρας σε νέα τιμή 7,9 ευρώ.

Η αρχική τιμή των 10 ευρώ κρίθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη επιλογή, ωστόσο αυτό που ο μέσος επισκέπτης του Google Play δεν γνωρίζει είναι πως από την τιμή πώλησης μίας εφαρμογής περίπου το 50% φτάνει στον προγραμματιστή της εφαρμογής καθώς μεσολαβεί

1. η άμεση αφαίρεση του ΦΠΑ (23% για την Ελλάδα και ανάλογα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ενδιαφέρον είναι πως δεν υπάρχει φόρος στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία)

και

2. ο έμμεσος φόρος εισοδήματος μετά την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης (δηλαδή 40% επί του ποσού που απομένει).

Έτσι, από τα αρχικά 10 ευρώ απομένει για τον προγραμματιστή 10*(1 - 0.23)*(1 - 0.4) = 4,62 ευρώ.

Επίσης καθώς εκ των πραγμάτων μία τέτοια εφαρμογή δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό, είναι μία δύσκολη απόφαση η τιμολόγηση της έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρχει μη τετριμμένη ανταπόδοση.

Με βάση τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα όπου οι περισσότεροι χρήστες νέων τεχνολογιών έχουν την τάση να αποφεύγουν να πληρώσουν για έργα λογισμικού αλλά και για να διευκολύνει την απόφαση ενός χρήστη να αποκτήσει την εφαρμογή, η τιμή της εφαρμογής αναπροσαρμόστηκε στα 7,9 ευρώ (για όσους δυσκολεύονται στις πράξεις είναι 7,9*(1 - 0.23)*(1 - 0.4) = 3,65 ευρώ)

Είναι φανερό πως η αγορά της εφαρμογής από τους ενδιαφερόμενους θα ενισχύσει την εξέλιξή της και θα την καταστήσει ένα πραγματικό εργαλείο στα χέρια ενός καθηγητή.

Σχόλια

  1. Μπορείτε να με πληροφορήσετε πως ακριβώς θα αγοράσω την εφαρμογή "Το τεφτέρι του Δασκάλου"; Αξίζει σίγουρα περισσότερο από 10€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Για να αγοράσετε την εφαρμογή αρκεί είτε να αναζητήσετε την εφαρμογή "Το τεφτέρι του δασκάλου" στο Google Play είτε να επισκεφθείτε απευθείας τη διεύθυνση https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nts.teacherassistant&hl=el από τη συσκευή σας. Μετά, αρκεί να προχωρήσετε στην αγορά της είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας είτε με χρήση προπληρωμένης κάρτας ειδικά για το Google Play που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα σημεία (ακόμα και σε supermarket). Μετά την εγκατάστασή της, αν ήδη χρησιμοποιείτε την trial έκδοση και έχετε χρήσιμα δεδομένα σε αυτήν μπορείτε να εξάγετε τη βάση δεδομένων της εφαρμογής και να την εισάγετε στην επι πληρωμή έκδοση. Οι δύο εφαρμογές (η trial και η κανονική) είναι ανεξάρτητες και μπορείτε να τις κρατήσετε και τις δύο στη συσκευή σας αλλά για δική σας διευκόλυνση είναι καλό να απεγκαταστήσετε την trial μετά την εγκατάσταση της κανονικής έκδοσης.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δωρεάν διάθεση της εφαρμογής

Educational Difthera changes name! Now, it is Teacher's virtual desk.